ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

_big_0453622001354684797

 


Η απόλυτη συνταγή για υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα μπισκότα με λαχταριστές μπουκίτσες σοκολάτας. Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη και τα μπισκότα βγαίνουν πάντα ίδια!

Η συγκεκριμένη δόση φτιάχνει περίπου 30-35 μεγάλα μπισκότα, αλλά μπορείτε να κάνετε και τη μισή για λιγότερη ποσότητα. Μια φοβερή και οικονομική ιδέα για δώρο Χριστουγέννων! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε διάφανα σακουλάκια ανα 3 και να δέσετε ένα φιόγκο με κορδέλα!

Υλικά:

  • 300γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 240 γρ αλεύρι μαλακό
  • 240 γρ αλεύρι σκληρό
  • (Αν δεν έχετε τα δύο είδη αλευριού χρησιμοποιείστε για όλες τις χρήσεις)
  • 1 και 1/4 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 και 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 280 γρ ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική λευκή
  • 2 αυγά
  • 2 βανιλίνες ή 1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας
  • 1 κούπα φουντούκια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπωλ (με ένα μεγάλο σουρωτήρι) το αλεύρι,τη σόδα,το μπέικιν και το αλάτι.

 

mpiskota1.jpg
Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης (σιγά σιγά) και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμη. (Το μίγμα θα μοιάζει κάπως έτσι)

 

mpiskota2.jpg
Στο μίγμα αυτό ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα των στερεών υλικών που κοσκινίσαμε πριν. Συνεχίζουμε και χτυπάμε με το μίξερ.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.

 

mpiskota3.jpg
Το σημαντικότερο σημείο: Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24-72 ώρες.
Εγώ την φτιάχνω το απόγευμα και τα ψήνω το επόμενο βράδυ. Ωστόσο, μπορείτε στις 24 ώρες να φτιάξετε ένα μέρος της ζύμης και να την ξαναβάλετε στο ψυγείο για επόμενες μέρες. Δεν παθαίνει τίποτα!

Πλάθουμε λοιπόν μπαλάκια (όσο το δυνατόν ίδια) χωρίς να τα πιέσουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με αέρα. Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος με το πάχος. Εγώ τα ζυγίζω (στα 52γρ) και τα ψήνω για 10 λεπτά. Πρέπει να είναι πολύ μαλακά και ίσα να έχουν πάρει χρώμα. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πάνω στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα προσεκτικά σε μία σχάρα (τη σχάρα του φούρνου) για να κρυώσουν εντελώς.

 

mpiskota4.jpg

 

Πηγή : http://www.neopolis.gr/

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close