ΧΡΗΣΙΜΑ

Κολπάκια που θα απογειώσουν την κουζίνα σας!

Κολπάκια που θα απογειώσουν την κουζίνα σας!

Για να θεωρείστε επιτυχημένη νοικοκυρά, θα πρέπει να έχετε στην κουζίνας σας μια λίστα με όλα τα SOS κολπάκια για κάθε περίσταση.

Ρύζι που δε λασπώνει
Το σπυρωτό ρύζι είναι αυτό που επιθυμεί κάθε καλή μαγείρισσα. Το μυστικό για σπυρωτό ρύζι, πέραν της σωστής αναλογίας με νερό, είναι να προσθέσετε την ώρα που βράζει λίγες σταγόνες λεμονιού.
Εναλλακτική για αλκοόλ
Αν δε θέλετε να βάλετε κρασί (ή άλλο αλκοόλ) στο φαγητό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μήλου ή χυμό καρότου ή ζωμό λαχανικών μαζί με λίγο μηλόξυδο. Η γεύση θα είναι εξίσου έντονη.
Το πιο νόστιμο τηγανιτό αβγό
Πριν βγάλετε το αβγό από το τηγάνι, σβήστε το με λίγο ξύδι μπαλσάμικο ή λευκό κρασί. Αφήστε το τηγάνι για λίγο στη φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και περιχύστε την πάνω στο αυγό, πριν το σερβίρετε στο πιάτο.
Σαλάτα με ψητά λαχανικά
Το μυστικό για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σαλάτα με ψητά λαχανικά είναι να υπολογίσετε τον διαφορετικό χρόνο ψησίματος του κάθε υλικού. Τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι ή οι πιπεριές έχουν τους δικούς τους χρόνους.
Εύκολο καθάρισμα γαρίδας
Για να καθαρίσετε σωστά και εύκολα μια γαρίδα, μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρύπα στην πλάτη της και με τη μύτη ενός πιρουνιού να τραβήξετε το μαύρο «εντεράκι». Στη συνέχεια μπορείτε να την μαγειρέψετε.

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close