ΟΜΟΡΦΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

Καύση λίπους με κόκκινο κρασί

Καύση λίπους με κόκκινο κρασί

Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες εστιάζουν στην επίδραση του κρασιού στο καρδιαγγειακό σύστημα. Όμως μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Biochemistry καταδεικνύει ότι το αγαπημένο ποτό αποτελεί σύμμαχο και στο αδυνάτισμα.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη ουσία στο κόκκινο κρασί μπορεί να συμβάλλει στην καύση του λίπους και να βοηθήσει στην απώλεια των περιττών κιλών.

Το ελλαγικό οξύ, συγκεκριμένα, φάνηκε να καθυστερεί την ανάπτυξη των λιποκυττάρων και να επιβραδύνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Παράλληλα, η χημική ουσία προωθεί το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στο συκώτι.

Στο πλαίσιο δοκιμής δέκα εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα κόκκινου σταφυλιού συμβάλλει στην αποθήκευση μικρότερης ποσότητας λίπους στο συκώτι αλλά και στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα, φάνηκε να προωθεί την παραγωγή πρωτεϊνών που διευκολύνουν το μεταβολισμό λιπαρών και σακχάρων στα κύτταρα.

Πηγή : http://www.onmed.gr/

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close