ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Για τέλειο ζουμερό και αρωματικό κρέας ή κοτόπουλο!

Για τέλειο ζουμερό και αρωματικό κρέας ή κοτόπουλο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα στεγνό κομμάτι κρέας. Αν το αλατίσετε ή το βυθίσετε σε αλατισμένο  νερό, θα του επιτρέψετε να να απορροφήσει έξτρα υγρά.

Η βασική άλμη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκους πιπεριού
Τα βάζετε όλα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια προσθέτετε τρεις κούπες κρύο νερό για να κρυώσει.
Αυτή η ποσότητα μας δίνει ένα λίτρο μείγματος. Αν θέλετε διπλασιάζετε για μεγαλύτερη ποσότητα τις αναλογίες.
1 κοτόπουλο ολόκληρο θα χρειαστεί 2 λίτρα μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
κομμάτια κοτόπουλου – 1 λίτρο μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
κομμάτια χοιρινού κρέατος – 1 λίτρο μείγματος και 6-8 ώρες παραμονής στην άλμη
μπριζόλες χοιρινές 1 λίτρο μείγματος και 2-4 ώρες παραμονής στην άλμη

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φλοιούς εσπεριδοειδών, μάραθο, τσίλι, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά (όπως το κύμινο, κόλιανδρο, γλυκάνισο και κανέλα), δίνουν διακριτική γεύση στο κρέας.


Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close