ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τριβελάκι με μελιτζάνες και πιπεριές Φλωρίνης

ImageGen.ashx

Υλικά


Τριβελάκι Misko (500γρ.)
 
Μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους (2)
 
Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο κομμένες σε λωρίδες (4)
 
Σάλτσα τομάτας (400γρ.)
 
Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (1)
 
Ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
 
Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
 
Ζάχαρη (1 πρέζα)
 
Αλάτι
 
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
 
Εκτέλεση
 
Βράζετε τo τριβελάκι για 9 λεπτά σε νερό που έχετε προσθέσει μία κουταλιά χοντρό αλάτι.
 
Όταν έχει βράσει και είναι έτοιμο το σουρώνετε και το περιχύνετε με κρύο νερό.
 
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτετε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
 
Μόλις οι  μελιτζάνες αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με την ζάχαρη.
 
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
 
Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.
 
 

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close