ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια κοκκινιστά στον φούρνο

ImageGen.ashx

Υλικά
 
Ρεβύθια 1/2 κιλό
Κρεμμύδια 1-2 μεγάλα
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Λάδι 1 κούπα
Δεντρολίβανο 1/2 κουτάλι σούπας
Ψιλοκομμένο ντοματάκι 1 κουτί
Ντομάτες 2-3 ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
Σόδα μαγειρικής 1 κουτάλι σούπας
Νερό 1 λίτρο
 
Οδηγίες
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε από το βράδυ σε χλιαρό νερό με την σόδα μαγειρικής να μουλιάσουν. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε , τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουνε με ένα λίτρο νερού. Φτιάχνουμε την σάλτσα βάζοντας το λάδι , το σκόρδο , το κρεμμύδι , τις ντομάτες , τα ντοματίνια , το δενδρολίβανο και το αλατοπίπερο σε μια κατσαρολίτσα να βράσουνε. Αφού τα ρεβύθια μας βράσουνε ( προσοχή δεν τα θέλουμε λιωμένα) , τα βάζουμε σε ένα ταψί και μόλις ετοιμαστεί και η σάλτσα μας τα περιχύνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
chefoulis.gr

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close