ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιλφέιγ σε 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε όλα τα super market ακριβώς έτσι)
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε το νερο με το κουτί του εβαπορέ, παρα ένα δάχτυλο.)
  • 1 φακελάκι σαντιγί garni
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ μέτριο.
  2. Στρώστε μία σειρά από σφολιατίνια.
  3. Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ: το εβαπορέ, τα άνθος αραβοσίτου και το νερό μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θα γίνει σαν την σαντιγί, θα είναι πιο ρευστή)
  4. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια
  5. Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγείες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνετε πάνω στην κρέμα.
  6. Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πανω.
  7. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
  8. Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή!! μη βάλετε την άχνη αμέσως γιατί θα μαλακώσουν τα σφολιατίνια και δεν θα είναι τραγανά.

 

sintagespareas.gr

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close