ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας

cannelloni-minced-meat

Υλικά:
 
1 πακέτο κανελόνια(αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κ.σ πελτέ
2 ξυλάκια κανέλα
Αλάτι-πιπέρι
200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι(ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
για την σάλτσα
1 κουτί ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
 
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί
Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε τα ξύλακια κανέλας,τον πελτέ,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου 
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και τον ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί 
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο
Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά,τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί
 
Tip: Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι αραιή όταν θα την ρίξουμε στο πυρέξ ώστε να καλύπτει τα κανελόνια
mylady.gr

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close