ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/5 κιλό ξηρούς καρπούς (καρύδι ή φουντούκι ή φυστίκι Αιγίνης)
  • φλούδες από 4-5 χοντρόφλουδα πορτοκάλια (αν είναι μεγάλα βάλτε 4, αν είναι κανονικά βάλτε 5)
  • 5 κ. σ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 4 -5 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβετε τους ξηρούς καρπούς. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις φλούδες πορτοκάλι και τις βράζετε με λίγο νερό (να τις σκεπάζει) ώστε να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). Τις περνάτε από το μπλέντερ και τις ανακατεύετε με τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και τη ζάχαρη.
  2. Πλάθετε μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  3. Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ώστε να λιώσει και βουτάτε ένα ένα τα καρυδάκια του μείγματος των ξηρών καρπών. Τα ακουμπάτε σε λαδόκολα με προσοχή να μην είναι κολητά το ένα στο άλλο και τα βάζετε στο ψυγείο.
Θέλει λίγο προσοχή να μην ακουμπήσουν τα σοκολατάκια μεταξύ τους όσο είναι ζεστή ακόμα η σοκολάτα.


sintagespareas.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close