ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά

  • Ρύζι 250 γρ (για ριζότο ή καρολίνα)
  • Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ
  • Κρεμμύδι ξερό 1 μέτριο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
  • Παρμεζάνα τριμμένη 1 κούπα
  • Λευκό κρασί 1 ποτήρι του νερού
  • Κύβος λαχανικών 1
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Άνιθος 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε) και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα από το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αχνίζουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, το αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το λάδι τους. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο , το υπόλοιπο κρεμμύδι, σκόρδο και τα αχνίζουμε, στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το υπόλοιπο κρασί. Σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό λιώνουμε τον κύβο λαχανικών και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο ριζότο, ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να βράσει και το αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι, πιπέρι γιατί βάλαμε και στα μανιτάρια και έχουμε να προσθέσουμε και την παρμεζάνα. Το ριζότο πρέπει να είναι γυαλιστερό και υγρό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνιθο. Ανακατεύουμε ελαφριά και προσθέτουμε και την παρμεζάνα. Σερβίρεται ζεστό.


chefoulis.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close