ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς κάνουμε τραγανά τηγανιτά καλαμάρια

Υλικά
1κιλό μικρό καλαμάρι ή φρέσκο καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1,5 κούπα)
100 γρ. κορν φλάουρ (μισή κούπα)
1 λίτρο ηλιέλαιο
0.5 λίτρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλύνετε καλά το καλαμάρι και με προσοχή χωρίς να σπάσετε το κεφάλι βγάλτε το κόκαλο που βρίσκετε μέσα στη κοιλία του (ένα τσιμπιδάκι θα βοηθούσε ). Αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά, αλλά όχι να στεγνώσουν τελείως , χρειαζόμαστε την υγρασία για να κολλήσει πάνω το αλεύρι. Σε μια ψηλή κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο και αφήστε να κάψουν, θα χρειαστεί δυνατή φωτιά, αλλά με μεγάλη προσοχή (πρέπει το λαδί να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας γιατί φουσκώνει όταν ρίχνουμε τα καλαμάρια).

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι με το κορν φλάουρ , ρίξτε μέσα το ¼ από τα καλαμάρια και ανακατέψτε τα αρκετά μέσα στο αλεύρι ενώ παράλληλα τα σφίγγετε με το χέρι σας για να τραβήξουν περισσότερο αλεύρι , βάλτε τα σε ένα τρυπητό και ανακινήστε το πολύ απαλά να φύγουν τα περιττά άλευρα . Ρίξτε προσεκτικά μέσα στο τηγάνι και αφήστε χωρίς πολύ ανακάτεμα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα . Θα χρειαστούν λιγότερο από δυο λεπτά, αν η θερμοκρασία στο λάδι είναι σωστή . Επαναλάβετε άλλες τρεις φορές το ίδιο. Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό. Μοιράσαμε τα καλαμαράκια σε μεγάλες δόσεις, γιατί όταν βάζουμε πολλά μαζί, πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι και δεν γίνονται τραγάνα, έτσι λοιπόν λίγα λίγα. Απλώστε σε ένα μπολ αρκετό χαρτί κουζίνας και χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να τα βγάλετε από το τηγάνι. Ρίξτε 2 πρέζες χοντρό αλάτι και καλή σας όρεξη.


queen.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close