ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

Αλεύρι 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
Μαγιά νωπή 30 γρ
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού
Για την σάλτσα σοκολάτας

Πραλίνα φουντουκιού 350 γρ
Γάλα 4 κουταλιές σούπας
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 φλυτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν βάζουμε στο μπολ με την μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό , το αλεύρι και το αλάτι . Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να γίνουν χυλός. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά γεμίζουμε την χούφτα μας με τον χυλό που φτιάξαμε , την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας το κόβουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός ή ανάλογα με το πόσους λουκουμάδες θέλουμε να φτιάξουμε. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τους αφαιρούμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας με την διαδικασία μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποκτά ένα σκούρο σοκολατί χρώμα και γίνεται πιο σφιχτή , προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία ρευστή σοκολάτα. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.

 chefoulis.gr

ΠΗΓΗ :https://www.glikaxamogela.gr/


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close