ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουνουπίδι γιαχνί

Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι,  με «σπασμένα» τα άνθη του
2 καρότα σε φέτες και κομμένα στη μέση
1 πατάτα κομμένη   τετραγωνάκια
1 ντοματάκια  κον κασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
2, περίπου, ποτήρια νερό
λάδι

Εκτέλεση
Αρχίζετε βάζοντας περίπου ένα δάχτυλο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κουνουπίδι μέχρι αυτό να ροδίσει.
Tο βγάζετε και ρίχνετε τα καρότα,τα τσιγαρίζετε και αυτά και τα βγάζετε. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες.
Όταν τελειώσετε το τσιγάρισμα των λαχανικών, αδειάζετε το λάδι και βάζετε φρέσκο.
Εκεί τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά που στο μεταξύ έχουν στραγγίξει από το πολύ λάδι.
Προσθέτετε τη σάλτσα,αλάτι,πιπέρι,το σέλινο και νερό αρκετό για να σκεπάσει απλώς τα λαχανικά.
Μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί ανακάτεμα, προτιμήστε να ανακινήσετε την κατσαρόλα, κρατώντας τη καλά από τα χερούλια. Αυτό γιατί, αν το κάνετε με κουτάλα, θα διαλύσετε τα λαχανικά.


queen.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close