ΟΜΟΡΦΙΑ

Καλέντουλα: Το έλαιο της ομορφιάς!

Το έλαιο καλέντουλας, που παρασκευάζεται από τα πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια του φυτού, είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.
Μάλιστα, στον αρχαίο ελληνικό, ρωμαϊκό, αραβικό και ινδικό πολιτισμό χρησιμοποιούνταν ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά.
Οι ιδιότητες του ελαίου καλέντουλας
– Βοηθά ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας.
– Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές.
– Αποτελεί εξαιρετική βάση για κρέμες, φυτικές αλοιφές, λοσιόν και πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά.
– Εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα και θεωρείται ιδανικό λάδι για όλα τα μασάζ αρωματοθεραπείας, καθώς αποτελεί άριστο φορέα που επιδέχεται την προσθήκη αιθέριων ελαίων.
– Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.
– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι

Πηγή: http://www.onmed.gr


ΠΗΓΗ :https://www.glikaxamogela.gr/

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close