ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλατόπιτα γρήγορη χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλλιες
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προεραιτικά γάλακτος)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
  2. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
  7. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
  8. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.

    .sintagespareas.gr
    Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!


    Add Comment

    Click here to post a comment

    Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

    Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

    Close