ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασιλόπιτα εύκολα και απλά

Υλικά

  • 500 Γραμμάρια Αλεύρι Φάριν απ
  • 1.5 Φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
  • 1-2 βανίλιες
  • Μισό φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • Μισό φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Μισό φλ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 Φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 Αυγά χωρισμένα
  • 1 Κουταλάκι του γλυκού BAKING POWDER
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 1 Φλυτζάνι βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και φτιάχνουμε μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω τους κρόκους έναν έναν, ρίχνω το ξύσμα και την σόδα μαζί με τον χυμό, μετά το γάλα και το κονιάκ εναλλάξ με το αλεύρι.
  3. Στο τέλος ρίχνω την αμυγδαλόψιχα και την μαρέγκα.
  4. Στον πάτο του ταψιού βάζουμε λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει τα πλαϊνά του.
  5. Ψήσιμο στους 180 για 50′ περίπου.


ΠΡΟΣΟΧΗ

όταν ρίχνουμε την μαρέγκα,ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να απορροφηθεί (ΟΧΙ ΜΙΞΕΡ). 

Όταν κλείσουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πίτα μέσα 10′ .
Βγάζουμε αφαιρούμε την λαδόκολλα και αυτό θα είναι το κάτω μέρος της πίτας,αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω.

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close