ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πως να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα μελομακάρονα

Θα χρειαστείς:
1) 4 ποτήρια του νερού γεμάτα αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη.
2) Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
3) 2 ποτήρια του νερού καλαμποκέλαιο
4) 3/4 του ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
5) μία κουταλιά της σούπας κανέλα
6) ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
7) 1 και 1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ. Πλάσε τη ζύμη σε μικρά ή μέτρια μελομακάρονα (ότι προτιμάς) και να την ψήσεις στη συνέχεια σε ταψί για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου ή για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν ψηθούν τα βγάζεις από το ταψί και τα βάζεις σε ένα άλλο με την ανάποδη πλευρά τους για να προσθέσεις σιρόπι.
Παρασκευή σιροπιού:
Θα χρειαστείς
1) 2 και 1/2 ποτήρια του νερού μέλι
2) ένα ποτήρι ζάχαρη
3) δύο ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Βράσε τα υλικά όλα μαζί και σε κρύα μελομακάρονα ρίξε ζεστό το σιρόπι.


Είναι έτοιμα! Καλή όρεξη

cosmo.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close