ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα φράουλα

ΥΛΙΚΑ
• 500ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ημιαποβουτυρωμένο Γάλα 1,5% λιπαρά
• 100 γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
 • 10γρ ( 20 κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
• 10γρ.        (1 φακελάκι) Ζελατίνη Granule ΓΙΩΤΗΣ
• 1 κουτ. σούπας Ρούμι
• 70γρ. (3 ½ κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε τη Ζελατίνη σε ένα μπολ με 4 κουτ. σούπας κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει για 4 λεπτά
• Προσθέτετε σε μια κατσαρόλα το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος , το Sweet & Balance Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη και το Ρούμι
• Μόλις το μίγμα ζεσταθεί αρκετά αποσύρετε από τη φωτιά , ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά
• Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς (μην περιμένετε να πήξει κατά το βράσιμο)
• Μοιράζετε την Πανακότα σε 8 μικρά φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει
• Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε τη Μαρμελάδα Φράουλα με Φρουκτόζη Fytro και 7 κουτ. γλυκού νερό
• Τα ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί ελαφρώς και να γίνει ρευστό
 • Ξεφορμάρετε την Πανακότα και γαρνίρετε με τη Μαρμελάδα.


Μερίδες ανά γλύκισμα: 8                Βάρος μερίδας: 85 ΓΡ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close