ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα




Αρωματικά μπισκοτάκια βανίλιας με αμύγδαλο και λευκή σοκολάτα.
Υλικά (για 40 μπισκότα):

  •  ½ κούπα τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  •  75 γραμ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη για γαρνίρισμα
  •  185 γραμ. βούτυρο μαλακό
  •  ¾ της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διασικασία:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βάζετε αντικολλητικό χαρτί σε 3 μικρά ταψάκια. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει ωχρό και κρεμώδες. Προσθέτετε το αυγό. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα. Απλώνετε το ζυμάρι, με έναν πλάστη, ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, μέχρι το πάχος να φτάσει περίπου τα 4 χιλιοστά. Με ένα μαχαίρι κόβετε το ζυμάρι σε ορθογώνια 6×3 εκ. Τα τοποθετείτε στα ταψάκια. Ξαναπλάθετε το υπόλοιπο ζυμάρι και επαναλαμβάνετε. Ρίχνετε από πάνω λίγη αμυγδαλόψιχα και τα ψήνετε για 8 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε από πάνω λίγη λευκή σοκολάτα. Αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.  απο jenny.gr



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close