ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που μας προστετεύουν από την έκθεση στον ήλιο

Οι τροφές που μας προστετεύουν από την έκθεση στον ήλιο

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι μεγάλη και ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών μας.


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα μας να εκτίθεται για πολλές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αυτή η  υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα μας, καθώς αυξάνει το οξειδωτικό στρες. Οι επιστήμονες πάντως αναφέρουν πως σ’υμφωνα με μελέτες υπάρχουν τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να μας προστατεύσουν από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και να βοηθήσουν στο μαύρισμα μας.

Loading...

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η κυριότερη τροφή για να προστατευτούμε από τον ήλιο είναι η ντομάτα και η σάλτσα ντομάτας. Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε μια ουσία που λέγεται λυκοπένιο και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Λυκοπένιο υπάρχει και σε άλλα κοκκινωπά φρούτα, όπως το καρπούζι και το γκρέιπφρουτ.

Σημαντική είναι επίσης η κατανάλωση κίτρινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών, όπως είναι τα καρότα, τα βερίκοκα, η γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι. Όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε καροτενοειδή. Τα συστατικά αυτά φαίνεται να εμφανίζουν «φωτοπροστατευτική» δράση και να δρουν ουσιαστικά σε περιπτώσεις διαταραχών της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος.

 ΠΗΓΗ: www.baby.gr

Calendar

Ιούλιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close