ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cookies με κομματάκια σοκολάτας


Υλικά:

185 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. μπέικιν σόδα
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. αλάτι
5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάτε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε τo αυγό και χτυπάτε για να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτετε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσετε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάτε το μίξερ και βάζετε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Σ’ ένα ταψί, στρώνετε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβετε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετείτε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.


chefonair.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/

Loading...

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Calendar

Δεκέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ   Ιαν »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close