ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανάμεικτο κέικ με κακάο

Ο chef Δημήτρης Νίκολης σας προτείνει ένα υπέροχο κέικ σε δύο εύκολα βήματα.

Υλικά
1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι φαρίν απ
250 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
Ξύσμα από τη φλούδα 1 πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο


Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπήστε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα. Κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder και ρίξτε τα σιγά σιγά στο μείγμα. Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπήστε καλά.
2. Βουτυρώστε μια φόρμα της αρεσκείας σας και ρίξτε το μισό από το μείγμα. Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε το γάλα με το κακάο. Ρίξτε το στο μείγμα που έχει μείνει στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε. Ρίξτε το νέο σας μείγμα πάνω από το προηγούμενο στη φόρμα. Ψήστε για περίπου 45 λεπτά.


queen.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Add Comment

Click here to post a comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Calendar

Δεκέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ   Ιαν »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close